fredag 8 juli 2011

Orientering igen?

Jag har suktat på att börja orientera igen, det där man nördade och gjorde mellan 1980 och 1991. Lyssnade på Depeche Mode, Kraftwerk, Front 242 med killarna i tävlingsgruppen över mig. Jag var yngst. Det var faktiskt riktigt kul nu när man tänker på det i efterhand, Skol-SM medalj 1989 eller 1990 blev det, och jäklar vilken fysisk kondition jag hade då! Bålstabilitet, styrka och kondition i mängder. Försökte mig på ett löppass i skogen utanför Svärfar förra året, 9:e juli, och det var tungt. Var ute i 12 minuter och stannade för att andas 3 gånger under denna period. Att springa landsväg i en timma går hur bra som helst men detta var tungt.

För ett par år sedan gjorde jag ett försök med ett intervallpass med min gamla klubb, Järfälla OK, och det var inte kul. Lasse Palmqvist, som jag umgicks med som liten, hade med sig sin 12-åriga son. Jag fick hårt spö av Palmis son på intervallerna! Jag brukade pressa Palmis under 70-20-intervallerna när jag var yngre, nu dog jag tidigt. Iochförsig så vet jag förklaringen, 20 år äldre, 25 kg tyngre och en inte alls lika fysiskt tränad J är orsaken.

Imorgon är det ett år sedan jag ramlade och fick problem med knät, drog av hamstring och bakre ljumskmuskeln. Blir att fira med ett pass rehab tror jag nog ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar